" Tojás pástétom" Kapribogyós Mártásban
sponsored links
A Húsvéti Fittanyuka Fõzõtanfolyam ( fotók itt megtekinthetõek) egyik kedvenc receptje volt a minap. Ízre, állagra, mint egy tojás pástétom.
Ideális hidegtál Húsvétra, pirítóssal, vagy zöldségekkel, kínálóként is megállja a helyét.
Az elkészítése sem bonyolult. Növényi összetevõkbõl és néhány fûszerrel értük el a tojás hatást.
Tipp: Az igazi tojást nem ajánlom, rendkívül allergén, magas az állati koleszterint és telített zsírtartalma, tele van mikroorganizmusokkal, (nemcsak a szalmonellára gondolok).
Állati fehérjetartalma miatt az erõsen savas kategóriába tartozik. A hagyományos konyha nagyon sokat használ belõle indokolatlanul, hiszen nélküle is elkészíthetõ szinte minden étel és sütemény!
Elõször a mártást készítjük el.
Hozzávalók: ...